ויזת בי 1/בי 2 או בשם שרוב האנשים מכירים ויזת עסקים. זוהי ויזה המיועדת לאנשי עסקים שעובדים עם חברות ואנשים בארה"ב. אם מדובר בנסיעות קצרות הקשורות לעבודה בארצות הברית שלכם או פגישה עסקית חשובה. ויזת עסקים תאפשר לכם להיכנס לכל המדינות בארה"ב למטרת הפגישות העסקיות שלכם. כל עסק שרוצה לעבוד עם חברות בארה"ב מחויב בוויזה כזאת.
אז מה זה ויזת עסקים לארצות הברית?
אומנם השם ישר מעלה לכולם קונוטציה של איש עסקים. אך מטרת הוויזה היא לאפשר כניסה לארה"ב תקופות קצרות יותר. זאת אומרת שאם אתה משתתף באיזו וועידה ענקית או כנס או שבכלל אתם מגיעים להרצות. בשביל כל הדברים האלה אתם תצטרכו להצטייד בוויזת עסקים. עם ויזת העסקים תוכלו להיכנס לכל המדינות לתקופת זמן קצרה כדי שתוכלו לקיים את ההרצאה שלכם או להשתתף בכנסים.
איך אני מקבל ויזת עסקים?
תהליך קבלת הוויזה אומנם נשמע קצר אך הוא יכול לקחת זמן מה עד לקבלת הוויזה. תחילה אתם תמלאו את כל הטפסים הנדרשים לקבלת הוויזה ובמקרים בהם דורשים מסמכים מיוחדים תצטרכו גם להמציא אותם. כמובן שלא מדובר בעסק זול, יהיה עליכם לשלם את אגרת הויזה. לצערנו לא הכל בחינם היום.
כל המסמכים אצלכם ושילמת כבר את האגרה? יופי עכשיו נשאר לכם לקבוע יום לראיון עם הקונסוליה וכמובן להגיע אליו. כמובן שלראיון שלכם אתם תצטרכו להגיע עם כל המסמכים שלכם! בלעדיהם לא תוכלו להתקדם בראיון שלכם. כמובן שאתם גם צריכים להחזיק בדרכון תקין עם תמונת פספורט עדכנית לפי הנהלים של הקונסוליה.
שימו לב שבמידה ואתם עצמאים או שכירים הטפסים הנדרשים יהיו שונים. שכירים צריכים להביא מכתב מקורי שהוא שכיר לחברה שמטעמה הוא נשלח. בנוסף תצטרכו לבקש מהחברה שלכם טופס מטרת הנסיעה. תצטרכו להוכיח שהנסיעה שלכם היא באמת עסקית ולא לנופש.
לעומת זאת עצמאי לא רק שהוא נדרש להגיש את כל המסמכים ששכירים מגישים הוא נדרש להביא רישיון עסק עם רשימה של כל העובדים בעסק שלכם. בנוסף תצטרכו להביא מסמך שמציין את אופי העסק מרואה החשבון שלכם. בלי המסמכים האלה לא תוכלו להמשיך לראיון!
ויזת עסקית רק בפירסטקלאס
העסק שלכם לא צריך לחכות, העולם בהתפתחות וכמעט כולם רוצים קשרים עם חברות בעמק הסיליקון. אי אפשר לעשות עסקים עם החברות האלה בלי ויזת עסקים. מה שעליכם לעשות זה לבין בדיוק לאן אתם רוצים להניף את העסק שלכם ומשם להתחיל בתהליך הוצאת הויזה. תשאלו את עצמכם האם אני רוצה להיות בטוח ולדעת שהאפשרות הזאת תמיד פתוחה בשבילי? חשוב להשאיר דלתות פתוחות. אילו הן שאלות שיכולות לסייע לכם להתקדם ולקבל החלטות. לאחר מכן, שווה לברר עם אנשים שהוציא את הויזה הזאת ולשמוע את הסיפור הצלחה שלהם. תמיד תזכרו שעסקים עם מדינה כמו ארה"ב זה תמיד טוב ובטוח!.